This vacancy is no longer available

Luckily, we have more vacancies that might suit you.

Offshore Wind Service Technician

IJmuiden

Wind energy, Maintenance

Full Time

Vocational

Het windpark Hollandse Kust Zuid is op dit moment in aanbouw. De 140 turbines leveren straks 1,5 gigawatt aan stroom. Schone energie die ons helpt bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen. Ga jij als Service Technician helpen om deze grote, hypermode

Scroll down for the full vacancy or contact:

Job description

Hoe ziet werken als Service Technician voor HKZ eruit?
‘s Morgens kom je de Site Office in de haven van IJmuiden binnen en zie je op de monitorsystemen direct hoe de windmolens erbij staan. Letterlijk en figuurlijk! Meestal draait alles probleemloos en ga je aan de slag met het geplande onderhoud. Je stapt op de crew transport vessel (een zo gehete CTV), een catamaran van 2000 pk. Terwijl de boot z’n topsnelheid van 30 knopen bereikt, zie jij achter je de zon opkomen. Na drie kwartier zet de schipper je af aan de voet van één van de turbines: dit is vandaag jouw werkplek. Je stijgt 150 meter en komt aan in de nacelle. Op basis van duidelijke instructies ga je aan de slag: je voert inspecties uit, vervangt onderdelen, maakt schoon en pleegt onderhoud. Kortom, je doet alles dat nodig is voor het duurzaam functioneren van de kostbare installaties. Is er een storing? Een stilstaande turbine kan geen schone energie opwekken, dus: zo snel mogelijk verhelpen. Soms via een reset, maar indien nodig pak je een nieuw onderdeel uit het magazijn – dat ligt naast het kantoor – neemt het de volgende dag mee in de boot en verhelpt de storing. Elke dag anders, verrassend én leerzaam: dat is werken als Service Technician voor HKZ!

Is dat iets voor jou?
Vanaf april 2022 worden de eerste windturbines opgeleverd. Niet lang daarna begint het servicewerk en zijn wij op zoek naar 20 toppers, harde werkers, mensen die er echt samen voor gaan. Die niet zeeziek worden en niet bang zijn om op grote hoogte te werken. Mensen die na hun technische mbo-opleiding willen blijven investeren, in zichzelf én in een schone toekomst.

Uiteraard word je niet zomaar de zee op gestuurd en laten ze jou niet zonder gedegen voorbereiding op grote hoogte werken. Jouw baan begint met een opleidingstraject, waarbij techniek en veiligheid centraal staan. Deze opleiding vindt voor een deel plaats in Nederland en voor een deel in het buitenland. De eerste jaren profiteer je bovendien van de kennis van de leverancier van de turbines. Daarna ben je een volleerde Service Technician voor windturbines en lever je een belangrijke bijdrage aan een mooie, schone wereld.

Job requirements

Voorop staat dat wij op zoek zijn naar iemand met ruime aantoonbare elektrotechnische kennis en, bij voorkeur, minimaal een afgeronde MBO-4 werk- en denkniveau of een vergelijkbare technische achtergrond. Bijvoorbeeld: MBO Algemene Operationele Techniek (AOT), Scheepswerktuigkunde, Autotechniek, Elektrotechniek of Werktuigkunde. Heb je een andere opleiding gehad, maar wel een elektrotechnisch component in je opleiding gehad? Lees dan vooral verder, want wellicht past deze baan alsnog bij jou!

Daarnaast zijn de volgende punten wel echt van belang. Je bent:
  • In het bezit van een rijbewijs B;
  • Fit voor fysiek werk en het klimmen van windturbines;
  • Woonachtig op maximaal 45 minuten van IJmuiden;
  • Je werkt in een rotatie van 7 dagen op en 7 dagen af waarbij je elke avond lekker thuis bent;
  • Je bezit goede IT-vaardigheden (MS-office toepassingen en SAP systeem), waarbij je ook op grote hoogte in staat bent data uit te lezen op je laptop en hieruit conclusies te kunnen trekken;
  • Je hebt geen hoogtevrees of claustrofobie. Niet alleen werk je op grote hoogte; ook kunnen ruimtes klein zijn en moet je in staat kunnen zijn je collega te ondersteunen bij eventuele calamiteiten;
  • Vaardig in het spreken, schrijven en lezen van de Engelse taal.

Our offer

Wat hebben wij jou te bieden?
Een complexe en uitdagende baan in een internationale omgeving waarbij je de mogelijkheid krijgt je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Naast de verplichte trainingen blijven we graag investeren in jouw ontwikkeling en jouw toekomst. Een goede balans tussen werk- en privéleven en flexibiliteit vinden wij belangrijk. Als je kiest voor een baan als Troubleshooter HKZ kies je ervoor om deel uit te maken van de mooie, spannende wereld van de booming offshore industrie. Jouw team bestaat uit ongeveer 30 collega’s en samen werken jullie aan het in bedrijf houden van de indrukwekkende installaties. Installaties die in de toekomst meer en meer gaan bijdragen aan betrouwbare schone energie.

Verder kun je rekenen op:
  • Opleidingen, trainingen en cursussen, zodat je altijd van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte bent;
  • (Internationale) doorgroeimogelijkheden;
  • Een marktconform salaris en interessante secundaire voorwaarden;
  • Werken in een prachtig vak, met veel verantwoordelijkheid en met unieke producten.

Company description

Do you have questions about this vacancy?

Dwight Baltus can tell you all about it or apply below:

Apply for this job

Relevant vacancies

Servicemonteur Windturbines Rotterdam

Rotterdam

Wind energy, Maintenance

Permanent

€2850 - €3850

Service Monteur Eemshaven

Eemshaven

Wind energy, Maintenance

€2850 - €3850

Technical Support Operator, Lead Benelux

Arnhem

Wind energy, Maintenance

Permanent

€5000 - €6000

Take a look at all our vacancies in
Wind energy

Vacancies Create JobAlert