Mechanical Technician

Hoofddorp

Oil & Gas, Production

Full Time

Vocational

Wij zijn op zoek naar een ervaren Mechanical Technician op de Noordzee in een werkschema van 2 weken offshore, 3 weken vrij. Iets voor jou? Lees dan verder!

Scroll down for the full vacancy or contact:

Job description

Als Mechanical Technician onderhoud je mechanische apparatuur en systemen om veilige offshore operaties te garanderen. Je voert onderhoud reparaties en vervangingswerkzaamheden uit in het eigen vakgebied, volgens werkprogramma's, het MMS, onderhoudsplanning en budget, om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van apparatuur te maximaliseren en vervangingskosten te verlagen. Dit wordt gedaan in samenwerking met de Shift Supervisor en Mechanical & Rotating Equipment Team Leader en in overeenstemming met de wettelijke vereisten, bestaande procedures en normen, waaronder HSEQ en Competence Assurance.

Wat zijn je verantwoordelijkheden als Mechanical Technician?

 • Rotating Equiment Maintenance
Het onderhouden van mechanische en roterende veiligheidsapparatuur volgens ontwerp- en prestatienormen, het uitvoeren van geplande en ongeplande onderhoud reparaties en vervangingsactiviteiten op de offshore mechanische en roterende systemen volgens het werkprogramma, de onderhoudsplanning en it in samenwerking met de Shift Supervisor en Mechanical & Rotating Equipment Team Leader, zodat de apparatuur geschikt is voor het beoogde doel en veilig werkt. Je adviseert de Shift Supervisor en Team Leader over externe hulp van leveranciers of andere externe contractanten. Het aanbevelen van manieren om bestaande onderhoudswerkzaamheden te verbeteren, de levensduur van de apparatuur te verlengen en de vervangingskosten te verlagen.

 • Fabric Maintenance
Inspecteren van de plant en faciliteiten en identificeren van onderhouds- en reparatieactiviteiten. Het coördineren van de planning met andere onderhouds- en operationele prioriteiten en het uitvoeren van geplande en ongeplande reparaties en onderhoud, zoals schilderen, in overeenstemming met plannen, om een ​​veilige omgeving te behouden en de levensduur van de faciliteiten te verlengen. Je adviseert de Shift Supervisor en Team Leader over de behoefte aan externe hulp van leveranciers of andere externe contractanten. Het aanbevelen van manieren om het onderhoud van bestaande faciliteiten te verbeteren, de levensduur van de faciliteiten te verlengen en de kosten te verlagen.

 • Troubleshooting
Het uitvoeren van dringend en eerstelijns onderhoud en vragen om technische expertise-ondersteuning van de Mechanical and Rotating Equiment Team Leader of leveranciers, om te bepalen wat de beste manier is om de situatie op te lossen en de impact van de gevolgen te verminderen. Het uitvoeren van analyses van de hoofdoorzaken van onverwachte en structurele mechanische storingen, zoals gevraagd door de Mechanical and Rotating Equiment Team Leader, rapporteren over bevindingen en het doen van aanbevelingen om toekomstige storingen te voorkomen en kosten te verlagen.

 • Inspections
Voer geplande inspecties en testroutines uit, identificeer problemen en onderneem indien nodig corrigerende maatregelen, in samenwerking met de OIM en de Mechanical and Rotating Equiment Team Leader, in overeenstemming met operationele procedures, HSEQ beleid en andere regels en wetgeving.

 • Detailed Work Planning
Het prioriteren en plannen van eigen geplande en ongeplande onderhoudsactiviteiten binnen het eigen expertisegebied tijdens de shift, in lijn met het werkprogramma en de offshore operationele planning en in overleg met het OIM. Adviseer het OIM en Mechanical and Rotating Equiment Team Leader of het werk efficiënter kan worden gedaan, om de leverancierstijd en geplande uitvaltijd effectief te gebruiken.

 • Stock requisition
Identificeer vervangende onderdelen en andere voorraad die moet worden aangevraagd. Verplaats voorraad en materialen van en naar alle werklocaties en voer werkzaamheden netjes en efficiënt uit, volgens de juiste procedures, waaronder HSEQ, om voldoende beschikbaarheid van materiaal en het gebruik ervan op een veilige, milieuvriendelijke manier te garanderen.

 • Administration
Beheer werkorders, onderhoudsactiviteiten, systeemaanpassingen en andere relevante informatie in MMS en rapporteer aan de teamleider mechanische en roterende apparatuur en OIM, in overeenstemming met operationele procedures en formaten, om de beschikbaarheid en nauwkeurigheid van informatie tijdens onderhouds- of wijzigingsactiviteiten te waarborgen en voldoen aan de wetgeving en HSEQ-normen. Dit omvat het communiceren van relevante informatie aan de volgende ploeg, volgens het formaat van de overdrachtsrapportage.

 • Contractor Supervision
Begeleiden van contractpersoneel of specialist op eigen vakgebied, begeleiden, beoordelen en evalueren van de kwaliteit van hun reparatie of onderhoudswerkzaamheden volgens industrie, wet en CEU NL normen. Rapporteer bevindingen aan de Mechanical and Rotating Equiment Team Leader, om ervoor te zorgen dat werk van maximale kwaliteit wordt uitgevoerd door contractor personeel.

 • Health, Safety, Environment, Quality and Competence Assurance
Voldoen aan HSEQ procedures, regels en voorschriften en bijdragen aan bewustwording bij ander personeel binnen en buiten de afdeling, om een ​​veilige en gezonde werkomgeving te behouden en continu te verbeteren. Veiligheidsbriefings uitvoeren en/of bijwonen, onveilige of gevaarlijke omstandigheden herkennen en corrigeren om ongevallen, incidenten en milieuschade te minimaliseren. Deelnemen aan het noodteam om te zorgen voor een snelle oplossing van noodsituaties en om de veiligheid en beveiliging van al het personeel en de uitrusting te beschermen.

 • Additional Responsibility
Invullen van de rol van Satelliet OIM en het uitvoeren van kraanwerkzaamheden.

Job requirements

Jij beschikt over het volgende:

 • Opleiding tot werkbouwtuigkundige ;
 • Minimaal 5 jaar (offshore) ervaring;
 • Goede communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Our offer

Wat bieden wij jou:

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een interessante en complexe werkomgeving in een open prettige werksfeer;
 • Werk-vrij schema van 2 weken offshore, 3 weken vrij;
 • Verdere details nemen we graag in een persoonlijk gesprek met je door.

Company description

Apply for: Mechanical Technician

Oceanwide processes confidential information, including personal data. We will handle your personal data confidentially in accordance with our Privacystatement.

Do you have questions about this vacancy?

Erika van Hees can tell you all about it or apply below:

Apply for this job

Relevant vacancies

Operator E&I

Den Helder

Oil & Gas, Production

Permanent

€3700 - €5300

Offshore Operator Monteur

Den Helder

Oil & Gas, Production

Fixed Rotation

€3800 - €4900

Offshore E&I Monteur

Den Helder

Oil & Gas, Production

Fixed Rotation

€3500 - €5300

Take a look at all our vacancies in
Oil & Gas

Vacancies Create JobAlert